Perbeszédekkel folytatódott a móri tárgyalás

Megalapozottnak nevezte Kaiser Ede tavaly decemberben kihirdetett elsőfokú ítéletét, míg Hajdú László esetében az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte Sehrné Bagi Edit, a fellebviteli főügyészség képviselője csütörtöki perbeszédében.

Sehrné hangoztatta, hogy az elsőfokú bíróság a móri ügyben nem bírálta el Hajdú vád tárgyává tett cselekményeit, holott ehhez minden szükséges bizonyítékot beszerzett. Hajdú Lászlót az ügyészség azzal vádolja, hogy ő szerezte be a móri vérengzésben használt fegyvereket, és annak tudatában adta át Kaisernek, hogy azokkal erőszakos, emberi életeket veszélyeztető bűncselekményt fognak elkövetni.

Kaiser védője kifogásolta, hogy a bíróság nem vette figyelembe az elsőrendű vádlott ártatlanságát alátámasztó körülményeket, tanúvallomásokat. Az ügyészség szerint a bizonyítékok alátámasztják a vádlott bűnösségét, ezért a legsúlyosabb, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés helybenhagyását kérte.

Dezső Antal, Kaiser ügyvéde perbeszédében az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte,m ert véleménye szerint a Hajdú László ellen lefolytatandó új tárgyalás mindenképpen érinteni fogja Kaiser szerepét is a bűnügyben.

Címkék: Belföld: Mozaik