Új bevételi lehetőségek szélessávon

A Broadband World Forum Europe 2005 ülésén az Ericsson bemutatta, hogyan generálhatnak a hálózatüzemeltetők új bevételi forrásokat a legújabb vezetékes és vezeték nélküli, szélessávú technológiáknak köszönhetően.












Triple Play, HSDPA


Triple Play: Hálózatokon keresztül egyidejűleg nyújtott TV- video, telefon, és internetszolgáltatás.


HSDPA (High-Speed-Downlink-Packet-Access): 3G megoldás, amely segítségével a felhasználók akár 1,8 Mb/mp sebességgel tudnak adatokat letölteni mobilkészülékeikre.

Számos szakértő egyetért abban, hogy az elkövetkezendő öt évben a nagyteljesítményű szélessáv várhatóan a távközlési iparág egyik leggyorsabban növekvő szegmensévé válik. A fogyasztók igénye a szélessávra és a mobilitásra a távközlésben: ezért a folyamatosan keresik szolgáltatók újabb megoldásokat, mind egyéni felhasználói, mind az üzleti megoldások szintjén.

Az Ericsson olyan termékei révén, mint a szoftveres telefonos kapcsolóberendezés, az IMS és az Ethernet DSL-hozzáférés (EDA), érdekelt az innovatív megoldások elterjesztésében.

Megoldásait használják a szolgáltatók az “triple play” szolgáltatás bevezetésében, kihasználva az IPTV iránti növekvő igényt és a teljesen IP-alapú hálózatokra való áttérést.

A rendezvényen az Ericsson bemutatta a mobil szélessávban rejlő lehetőségeket is, ahol a legújabb 3G-technológiák – mint például a HSDPA – segítségével a szolgáltatók új szolgáltatások és alkalmazások nagy választékát nyújthatják ügyfeleik számára, mint például televíziózás mobiltelefonos és szélessávú internetes hozzáférésen. Ez új bevételi forrásokat és üzleti modelleket teremt.

Címkék: Címoldal