Halálos áldozata lett a hajótűznek

A bősnél kigyulladt román üdülőhajóban, a kabinjában égett halálra a baleset egyetlen áldozata egy román énekesnő.

Vasárnap délután néhány kilométerrel a bősi erőmű előtt kigyulladt egy négyszintes román üdülőhajó, melynek 77 norvég és belga állampolgárságú utasa sértetlenül megúszta a balesetet, ellenben a 43 tagú román személyzet egyik tagja, a hajózenekar 57 éves énekesnője eltűnt. Késő estig nem lehetett tudni, vajon az énekesnő a tűz elől menekülve vízbeugrott-e, netán a lángok végeztek vele. Vasárnap este az utóbbi vélelem vált valószínűbbé: szinte biztos, hogy az egyik kajütben szénné éget holttest a keresett énekesnőé.

A hajó többi utasát egy Pozsonyi szállodában helyezték el. Valószínű, hogy hétfőn, vagy kedden repülőgéppel térhetnek haza hazájukba. Az üdülőhajó időközben elsüllyedt, de a kifolyt üzemanyag tovább lángol a víz színén. A tűz okairól egyelőre nem tudni biztosat.

Hétfőre virradó éjjel fél kettőkor a négyemeletes hajótest középső része, a gépház és az üzemanyagtartály is lángba borult, és nem sokkal később a száz méter hosszú hajótest megroppanva a víz alá merült.

A tűzoltók elsődlegesen a környezeti károk mérséklésére összpontosítanak: haboltóval próbálnak úrrá lenni a lángolva terjedő gázolaj fölött. A munkát nehezíti, hogy speciális tűzoltóhajó nem áll a rendelkezésükre.

Címkék: Belföld: Mozaik