60 fideszes nem voksolt Románia csatlakozásáról

A Fidesz adjon magyarázatot arra, hogy hatvan képviselője miért nem vett részt a Románia uniós csatlakozásáról tartott hétfői parlamenti szavazásban, miközben az ülésteremben tartózkodtak - kérte a nagyobbik ellenzéki pártot Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő.

Balla Mihály fideszes képviselö szerint ezt a kérdést az intergrációs ügyekért felelős miniszternek kellene feltenni. Véleménye szerint ugyanis sokkal súlyosabb kérdés, hogy a hivatalban lévő kormány egy minisztere elmulasztotta a szavazást. A FigyelőNet kérdésére hozzátette: a képviselőknek egyéni indokai lehetnek, hogy mikor, hogyan szavaznak, ő péládul igennel szavazott.

Kifejezetten elvárom, hogy magyarázzák meg, miért beszéltek arról, hogy igennel kell szavazni, miközben ott ülve az ülésteremben arra sem vették a fáradságot, hogy megnyomják a szavazógombot – jelentette ki Eörsi.

A liberális politikus szerint ez a hatvan képviselő “gyáván elsunnyogta a szavazást, hogy ezáltal a magyar polgárok ne tudják meg véleményüket”, és “ezek a képviselők nem adták hozzájárulásukat ahhoz, hogy Trianont közösen felszámoljuk, és meg vagyok döbbenve ezen”. Eörsi Mátyás szerint Magyarországon nemcsak a liberálisok, hanem a szocialisták és a konzervatívok is egyetértenek abban, hogy az egyik legfontosabb nemzetstratégiai célkitűzés Románia európai uniós csatlakozása.

Balla Mihály, fideszes képviselö elmondta: a nagyobbik ellenzéki párt azon képviselői, akik szavaztak, támogatták Románia uniós csatlakozását. “Úgy gondolom, hogy Eörsi Mátyás ezt a kérdést felehetné az integrációs ügyekért felelős miniszternek, Baráth Etelének és a huszonegynéhány kormánypárti képviselőnek, aki szintén jelen volt a teremben, és nem szavazott” – mondta. A politikus szerint az súlyosabb kérdés, hogy az integrációs ügyekért felelős miniszter, a kormány tagja a jegyzőkönyv szerint jelen volt és nem szavazott.

Címkék: Címoldal