40 százalékos távfűtés- kompenzációt kaphatnak a kisnyugdíjasok

A kormány 10 százalékos támogatásán felül a leghidegebb hónapokban Budapest további szociális kompenzációt ad az alacsonyabb nyugdíjból élőknek.

A főpolgármester elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat – a közgyűlés ez irányú döntése után – úgy használja fel a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által közölt 10 százalékos távhő kompenzáció lehetőségét, hogy decemberben, januárban és februárban 40 százalékos távhő kompenzációt kapnak azok a kisnyugdíjasok, akiknek jövedelme nem éri el a minimális nyugdíj háromszorosát, vagyis a 74 100 forintot.

Budapest főpolgármestere szombaton, az SZDSZ XV. kerületi szervezete által rendezett Szeptemberi szabad szombat a szabaddemokratákkal elnevezésű egész napos, zenés, szabadtéri programján közölte ezt.

A politikus további fontos bejelentéseként emelte ki, hogy befejeződött a XV. kerületi, Fót határában lévő szemétégető felújítása, ami 15 milliárd forint értékben a főváros legnagyobb környezetvédelmi beruházása. A felújított égető átadására 10 nap múlva kerül sor.

Címkék: Címoldal