United Way Jótékonysági Koncert

Jótékonysági koncertet szervez neves művészek részvételével és támogatásával október 12-én a budapesti Művészetek Palotájában Mozart születésének 250. évfordulója alkalmából a United Way Magyarország (http://www.unitedway.hu).

A rendezvény bevételéből a szervezet saját programjain túl a Bátor Tábor Alapítvány (http://www.batortabor.hu) működését kívánja támogatni, mely egy országos szintű programot valósít meg krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik számára. Ez egy rendhagyó élményterápia, mely a gyermekek gyógyulását, társadalmi visszailleszkedését segíti, és az önmagukba vetett hitet erősíti intenzív élményterápia alkalmazásával, nyári gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi családi táborok, valamint évközi programok formájában.

A rendezvényt ingyenes fellépésével és közreműködésével támogatja Kelemen Barnabás hegedűművész, Kokas Katalin hegedűművész és brácsaművész, az Erkel Ferenc Kamarazenekar, Áldor Lili művészeti vezető, Lesták Bedő Eszter koncertmester és Balázsy Panna műsorvezető.

Kelemen Barnabás a világ számos rangos fesztiválján és koncerttermében játszik híres zenekarokkal. A jövő évadban többek között az amszterdami Concertgebow, a Londoni Wigmore-hall és a híres New York-i Carnegie-Hall Nagytermében hallhatjuk. Repertoárja átfogó képet ad mind a szóló, mind a kamarairodalomból, valamint átível a kora-barokktól napjaink zenéjéig. Nevéhez fűződik többek között Ligeti, Schnittke és Kurtág műveinek magyarországi ill. ősbemutatója is. Kelemen Barnabást 2001-ben Végh Sándor Díjjal, 2003-ban Liszt és Rózsavölgyi díjjal jutalmazták. 2003 októberében átvehette a francia Diapason D’or-Díjat, majd a Gramophon 2003-ban az év klasszikus zenészének választotta.

Kelemen Barnabás partnereként Kokas Katalin első díjat nyert a semmeringi Bartók- és Martinu-versenyen. Játszott a sevillai világkiállításon, koncertezett Delftben, Párizsban, Bécsben, New Yorkban, Angliában és Dél-Afrikában, fellépett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, és olyan neves művészek, zenekarok partnere volt, mint Perényi Miklós vagy Philipp Cassard, a Chilingirian kvartett, a Liszt Ferenc kamarazenekar, a kassai, a pozsonyi vagy a krakkói szimfonikusok.

A United Way Magyarország 1991-ben jött létre, adománygyűjtésből nyilvános, országos pályázatok útján hatékony szociális, egészségügyi, oktatási és ifjúsági önkéntes programokat támogat. Magyarországon a United Way évente mintegy 23 000 rászoruló életkörülményein segít, 320 non-profit szervezettel dolgozik együtt és több, mint 400 önkéntest mozgósít. Megalapítása óta küldetése az adományozás és az önkéntesség kultúrájának, a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának (Corporate Social Responsibility, CSR) fejlesztése, a rászorulók támogatása, továbbá átlátható, hatékony civil szektor építése Magyarországon.

Az est támogatói a KPMG Hungária Kft, Művészetek Palotája, Réczicza White & Case LLP, AIG/Lincoln, Euronet Rt, Concert és Média Kft, Provident Financials és D3D Média.

Címkék: Hírforrás