Megduplázza éjszakai járatai számát a BKV

Csütörtöktől sűrűbb járatokat és kényelmesebb éjszakai közlekedést ígér a budapestieknek a BKV. Több útvonalon nő a járatsűrűség, sok eddig éjszakai járattal nem elérhető városrészt lehet ezután tömegközlekedéssel 11 után is megközelíteni.

A járatok jelzése háromjegyű, 9-essel kezdődő szám lesz. A korábbi “É” betű helyett ez a szám jelzi az éjszakai jelleget, míg a másik két számjegy a térségben közlekedő valamely nappali járatra utal.

A hálózat gerincét olyan, úgynevezett átmérős vonalak alkotják, melyek a Belvárost keresztezik, és végállomásaik a város két szélén, a városhatárhoz közel találhatók. Így a belvárosi térség számos pontjáról átszállás nélkül érhetők el a külső kerületek. A kelet-nyugati irányban közlekedő járatok a Belvárosban a Rákóczi úton haladnak, míg az észak-déli járatok a Kis- és a Nagykörúton közlekednek. A Rákóczi úti és a kiskörúti járatok az Astoria csomópontnál keresztezik egymást.

19 helyett 29 éjszakai autóbuszjáraton utazhatunk. A hálózat Budapest területének szinte teljes egészét lefedi, a kertvárosokban is legfeljebb 1-1,5 km-es gyaloglással elérhető valamely éjjel is üzemelő megállóhely. A fejlesztés nagyságrendjét tükrözi, hogy az eddigi 220 km hosszú éjszakai hálózat 444 km-re nő. Az érintett megállóhelyek száma is nagyjából megduplázódik 752-ről 1585-re.

Címkék: Belföld