Gázömlés volt pénteken a XXII. kerületben

Fél órán át ömlött a gáz Budán, miután egy munkagép megsértett egy nagynyomású gázvezetéket a XXII. kerületben. A tűzoltók ötös, kiemelt riasztással vonultak a helyszínre. A gázművek munkatársai elzárták a gázt.

A gázművek munkatársai elzárták a gázt a XXII. kerületben, így hamarosan helyreáll a forgalom, és az áramszolgáltatás is a területen.


A XXII. kerületben péntek délelőtt nagynyomású gázvezetéket sértett meg egy munkagép, ezért a 70-es utat lezárták, a Budaörsi repülőtér forgalmát elterelték. A  nagy nyomású gázvezetéket egy munkagép a Balatoni út mellett, a Tétényi fennsíkon, a BM lőtér háta mögötti területen vágta el.


A helyszínen tartózkodó mintegy száz tűzoltó több vízsugár segítségével próbálta meg a gázkoncentrációt lekötni, a terület kiürítésére nem volt szükség. A gázművek munkatársai a biztonság kedvéért átmenetileg az áramot is elzárják pár órára.   


Az MTI információi szerint az elvágott gázvezeték 25 centiméter átmérőjű, amelyen 15 centiméter hosszú, öt centiméter széles repedés keletkezett.

Címkék: Belföld