Itthon is kiütötte az MU a Debrecent

A papírformának megfelelően a Manchester United a Puskás Ferenc Stadionban is simán, három góllal nyert a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz ellen, így 6-0-s összesítéssel az angl sztárklub jutott a bajnokok Ligája csoportkörébe. A magyar bajnok az UEFA Kupa főtábláján folytatja nemzetközi szereplését.

A továbbjutás és a mérkőzés sorsa a 20. percben dőlt el: ekkor Scholes jobb oldali szögletére rossz ütemben mozdult ki Csernyánszki kapus, és a hosszú saroknál érkező Heinze közelről a hálóba fejelt (0-1). A Puská stadionban az argentin válogatottal is gólt szerző hátvéd a 61. percben ismét betalál : Giggs bal oldali, élesen belőtt szabadrúgását fejelte a kapuba a rosszul helyezkedő debreceni védők között. A végeredményt 4 perc múlva Richardson 17 méteres lövése állította be (0-3).

A magyar bajnok legnagyobb gólszerzési lehetőség Sándor Tamás 17 méteresszabadrgása jelentette az első félidő hosszabbításában; a középpályás lövését Van der Sar ritkán látható bravúrral védte.

A BL-csoportkör csütörtöki sorsolását kiemeltként váró angolokat csak az szomoríthatja el, hogy az első diagnózisok szerint az első félidőben lecserélt Gary Neville ágyéksérülést szenvedett, és hat hétig nem játszhat.

Címkék: Címoldal