Kitiltanák a motorokat a Gellért-hegyről

Az ombudsman megtiltaná a hagyományossá vált Gellért-hegyi motoros-találkozókat, amelyek három hónapja a rendőrség engedélyével és felügyeletével zajlanak – írja a Népszabadság.

A Gellért-hegyen nem szabad sem engedélyezett, sem spontán motoros találkozókat tartani – foglalt állást Lenkovics Barnabás az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Lenkovics azt javasolja a gazdasági- és közlekedési miniszternek, hogy a belügyminiszterrel közösen vizsgálják meg, milyen új rendelkezésekre van szükség az összejövetelek szabályozott lebonyolításához.

Gellért-hegyi Találkozó címmel minden hónap első szombatján többtucat, gyakran több száz kis-és nagymotoros gyülekezik évek óta a Citadellánál. A találkozók rendbontás nélkül, zajlanak, a végén a résztvevők együtt keresztülhajtanak a városon. A szűkebb és tágabb környéken élők egy része nehezen viseli a zajt és a motorizált tömeget.

Az ombudsman figyelmét a Gellérthegy Védő Egyesület irányította rá az összejövetelekre. Lenkovics az Alkotmánybíróság határozatát idézve rámutatott: a szabad mozgáshoz való jog, a közlekedés szabadsága nem fogható fel abszolút jellegű, korlátozhatatlan jogosultságként.

Címkék: Belföld: Mozaik