Rekordforgalom volt a határokon

A Nyugat-Európából érkező román és szerb vendégmunkások, a Forma-1 magyarországi futamára érkező vendégek, valamint a horvátországi turnusváltások miatt a hétvégén rekordszámú utas lépte át a Magyar Köztársaság határátkelőit.

A határőrség tájékoztatója szerint folyamatosan nagy forgalom volt péntektől vasárnapig a Hegyeshalmi Közúti Határátkelőhelyen. A csúcs időszak július 30-án szombaton volt, amikor összesen 181 000 személy lépett át (befelé 125 366, kifelé 56 185 fő) Hegyeshalomnál.

A teljes kapacitással működő hegyeshalmi átkelőn a nagy forgalom ellenére nem volt 30 percet meghaladó várakozás. Rábafüzesnél is szombaton volt a csúcs, ott 32 000 átlépő haladt át, főleg átutazó román vendégmunkások. Letenyénél 60 000 nyaraló lépett át a horvátországi turnusváltás miatt, felerészben be, felerészben kilépő utazók július utolsó szombatján. A nagy forgalom okai a nyugat Európából érkező szerb, román vendégmunkások és a Forma-1 magyarországi futamára érkező külföldi szurkolók voltak.

Záhonynál októberig torlódások várhatók

A Záhonyi Közúti Határátkelőhelyen a hétvégén már több órás várakozás alakult ki a személy és a teherforgalomban részvevőknek, mert bizonyos előkészületi munkák megkezdődtek az augusztus 2-ai kezdéssel induló út és hídburkolat felújítás miatt. A Záhonyi Közúti Határátkelőhelyhez tartozó Tisza-híd magyar oldalán – a határvonalig terjedően – 2005. augusztus 2-től, mintegy 60 nap időtartamban megkezdik a ki és a belépő oldali kamionsávon, a híd és az útburkolat felújítási, karbantartási munkálatait.

Címkék: Címoldal