Pártkampánnyal vádolja a kormányt a Fidesz

A Fidesz szóvivője szerint pártállami időket idéző módon fonódik össze az MSZP és a Gyurcsány-kormány propagandája, amire szerinte a rendszerváltás óta nem volt példa Magyarországon. Révész Máriusz erről az MSZP Köztársaság téri székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

A beszéd apropója, hogy néhány nappal ezelőtt elkezdődött Gyurcsány Ferenc telefonos kampánya, amelyben ha valaki azt válaszolja, hogy még nem hallott a kormány száz lépés programjáról, akkor a miniszterelnök megkérdezi, hogy az illető hozzájárul-e ahhoz, hogy MSZP aktivisták felkeressék és tájékoztassák a programról.


A Fidesz azt kéri az MSZP-től, hogy a száz lépés programra elköltött 150 millió forintot haladéktalanul fizesse vissza a kormány kasszájába, hiszen a telefonos kampányból teljesen egyértelműen kiderül, hogy ez az összeg Gyurcsány Ferenc szocialista pártkampányát szolgálja – közölte Révész Máriusz.
Véleménye szerint ez az eljárás tisztességtelen az SZDSZ-szel szemben is, hiszen a száz lépés program közös kormányzati tevékenység.


A Fidesz elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy a miniszterelnök, végigjárva az egyetemeket, az MSZP egyik szerveződését, az AMŐBA nevű játékot népszerűsítette.

Címkék: Belföld