Kormányzati telefonhírmondó

A kormányzat felfedezte a telekommunikációt: telefonon ad tájékoztatást a Száz lépés programról, és sms-ben várja a polgárok véleményét közéleti kérdésekről.

A hat héten át tartó sms-kampányt során a jövő dilemmáit érintő kérdésekről kérdezik az embereket – jelentette be László Boglár kormányszóvivő.

Kormányzati konzultáció


Ezen a héten arra várnak választ normál díjas sms formájában az emberektől, hogy véleményük szerint két azonos nemű gyermek születése után legyen-e lehetősége a szülőknek a harmadik gyermek nemének megválasztására.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: nem követi majd törvényalkotási folyamat a kérdésekre adott válaszokat és nem kormányzati szándékhoz kérnek támogatást, hanem egy értelmes társadalmi vita alapjait kívánják megteremteni a kezdeményezéssel.

Rácz Jenő egészségügyi miniszter hangsúlyozta: a kérdés etikai megítélése rendkívül fontos, ezért is teszik fel azt az embereknek.

Telefonhírmondó

Az MSZP telefonon tájékoztatja az állampolgárokat a kormányzati intézkedésekről, főként a Száz lépés programjáról – mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Az MSZP kormányzópártként fontosnak tartja, hogy a választópolgárok pontos és közvetlen tájékoztatást kapjanak azokról az elképzelésekről és elért eredményekről, amelyeket az szocialista párt kormányzati pozícióban megtett vagy meg kíván tenni – közölte a szóvivő. Mint mondta, ennek egyik formája a néhány hete kezdődött telefonos tájékoztatás, amelynek során többek között Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hangja is hallható. A nyár végéig tartó tájékoztató tevékenység elsősorban a Száz lépés programjáról szól. A szóvivő arra a kérdésre, mennyibe kerül a telefonos tájékoztatás, azt mondta: a párt költségvetésében elkülönített forrásokból finanszírozzák a programsorozatot.

Címkék: Belföld