Vállalatirányítási rendszerek megbízhatóbb módszerekkel

A siNAXis kezdeményezésével a kis- és középvállalkozások lehetőséget kapnak arra, hogy megbízhatóbb módszerekkel választhassanak vállalatirányítási rendszert

Kutatási eredmények tanúsítják, hogy sok olyan vállalatirányítási rendszer van használatban, amely nem oda való, ahol van, nem úgy működik, ahogyan kellene, és a kiválasztás során mindezek a gondok előre kiderülhettek volna.

A siNAXis ügyvezetője, Gajdos Attila szerint “a kiválasztási folyamatban a megfelelő segítség kiválasztása az egyik legfontosabb lépés. Nincs idő arra, hogy minden résztvevővel minden apró részletet megvizsgáljon a cégvezetés. Az sem valószínű, hogy a menedzsment szívesen teregeti ki a vállalati szennyest – ez bizalmi kérdés, és a bizalom létrejöttéhez idő kell, és mindenkinek, mindig időből van a legkevesebb.”
Annak érdekében, hogy a fejlődő vállalkozások a lehető legjobb megoldáshoz jussanak, a siNAXis munkatársai kidolgoztak egy egyszerű, mindenre kiterjedő felmérési módszert, amellyel átlagosan 5-10 munkanap alatt teljes képet lehet alkotni egy cég ERP-igényeiről.

A módszer lényege egy nagyon részletes kérdőíves felmérés, amelyre őszinte és pontos válaszokat adva a cégvezetés tükröt kap a cégről, a valódi igényekről és azok fontosságáról. Az így elkészült felmérési dokumentáció segítségével pedig olyan kiválasztási eljárás indulhat el, amely lehetővé teszi a leginkább megfelelő rendszer kiválasztását, az ajánlatok összehasonlítását. Mindezt a rendszerektől függetlenül: az üzleti igényekre koncentrálva, és nem a szoftver előnyeire figyelve írja le az igényeket. A felmérés költségei a módszer kidolgozásának alapossága miatt nagyon alacsonyan tarthatóak.

Címkék: Hírforrás