Herényi: az MDF senkihez sem húz

A magyar politikai palettán ma nincs olyan parlamenti párt, amellyel az MDF jó szívvel megállapodást kötne – közölte Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője. A politikus véleménye szerint Fidesz a köztársaságielnök-választáson csapást mért a koalícióra.

Herényi hozzáfűzte, hogy az MDF azzal a politikai erővel lép koalícióra, amely elfogadja a párt programját, és vállalja az MDF által képviselt értékrendet.

A Fidesznek majdnem mindegy volt, hogy ki a köztársasági elnök, egy volt a fontos, hogy ne a koalíció jelöltje legyen. Ezzel olyan csapást mért a koalíció pártjaira, amit ők szerintem még nem fogtak föl, a 2006-os választásokat ez nagyon komoly mértékben fogja befolyásolni – tette hozzá a politikus.

A Fidesz másik célja az volt, hogy az utolsó, a jobboldalon még létező pártot “eltakarítsa, mert mi nagyon az útjában vagyunk a Fidesznek – mondta a frakcióvezető. A Nemzeti Fórum és a Fidesz csütörtöki megállapodásával kapcsolatban az Heréyni azt mondta: “ezek az emberek ki lettek fizetve”, nem közös programról, hanem listahelyekről volt szó. A megállapodás értelmében a két ellenzéki erő közös választási programot dolgoz ki, és együtt állít jelölteket a 2006-os választásokon.

Címkék: Belföld