Árinformációs portál indult

A napokban kezdte meg működését az első kiskereskedelmi árportál, kiskerarak.hu néven, amely jelenleg a 100 legnagyobb budapesti számítástechnikával foglakozó szaküzlet árait tartalmazza összevethető formában.

A rendszer a számítástechnikai termékek iránt érdeklődőknek próbál segíteni vásárlási és szakmai jellegű kérdésekben. A portál látogatói átfogó képet kaphatnak a piac mindenkori állásáról, ráadásul mindezt egy átlátható, könnyen kezelhető felületen keresztül.
A rendszer teljesen független a kereskedő cégektől, viszont a benne a megjelenő adatokat az egyes cégek, szaküzletek által kiadott legfrissebb, publikusan elérhető anyagokból frissítik a szerkesztők. Az információk rövid időn belül automatikusan a rendszerbe kerülnek, ezáltal biztosítják az árak naprakész nyilvántartását.

Azt, hogy egy-egy adott terméket hol érdemes megvásárolni a portál adatai alapján könnyű megtudni. Nincs szükség árlisták, hirdetési újságok hosszantartó lapozgatására. További előny az is, hogy a termékeknek nemcsak egyszerűen a megnevezése szerepel adatbázisban, hanem komplett technikai specifikációt és termékképet is kaphatunk egy kattintásra.

A számítástechnikához kevésbé értő látogatók részére szójegyzéket állítottak össze az oldal szerkesztői, ahol a laikusok a leggyakoribb, számítógép alkatrészekkel és kiegészítőkkel kapcsolatos fogalmak, rövidítések megértéséhez kapnak segítséget.

A kiskerárak.hu a közeljövőben tervez egy weboldal alapú, intelligens számítógép varázsló alkalmazást is, amely kétszintű (kezdő és haladó) lehetőséget biztosít egy olyan gyors, hibamentes, és a különböző kompatibilitási lehetőségeket messzemenően figyelembe vevő olyan alkatrészlista előállítására, amiből egy komplett működő számítógép állítható össze.

Címkék: Címoldal