Büntetést fizet a Fővárosi Önkormányzat

Jogsértés miatt megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság a fővárosi önkormányzatnak az ez évi híd-, műtárgy-felújítási munkák első ütemére kiírt közbeszerzési eljárását, s félmillió forintra büntette az önkormányzatot.

A testületnek 150 ezer forintos perköltséget is fizetnie kell.
A döntőbizottság a Metróber Kft. panaszának helyt adva megállapította, hogy az önkormányzat által márciusban három részfeladat győztesének kihirdetett Innober-Wave Kft. ajánlata megfelelő pozitív referenciák hiányában érvénytelen.


A fővárosi közbeszerzési bizottság által márciusban győztesnek nyilvánított cég a Márvány utcai híd, a Szentmihályi úti felüljáró és a Budaörsi úti felüljáró javításánál a döntőbizottság szerint kirívóan alacsony, a versenytársainál 3-4-szer olcsóbb ajánlattal nyert. A döntőbizottság a kft. által benyújtott három referenciaajánlatból a Vegyépszer által kiállított kettőt nem tartotta elfogadhatónak.


A döntőbizottság elmarasztaló határozatát egyebek közt az ajánlatkérő önkormányzat ismételt jogsértő magatartása, az alkalmatlan ajánlattevő nyertesként való kihirdetése miatt hozta meg. Személlyel szemben nem szabtak ki büntetést, mivel az egyszemélyi felelősséget nem lehetett megállapítani – áll az MTI közleményében.


Az önkormányzat közbeszerzési bizottságának tagjai az MTI-nek pénteken elmondták, hogy a jövő héten rendkívüli ülésen tárgyalnak a döntőbizottság határozatából adódó kérdésekről, az új nyertes megállapításáról.

Címkék: Belföld