Magáncégek finanszírozzák a VI. kerületi sétálóutca-építést

Sétálóutcává alakítja az Operaház környékét a Terézvárosi önkormányzat, a kivitelezési munkák várhatóan még az idén megkezdődnek - közölte Verők István polgármester.

A Brodway-program keretében a Hajós utca – Lázár utca – Dalszínház utca által határolt terület díszburkolatot kap – mondta a kerületi vezető. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a dísztér kialakítása jól kapcsolódik majd a Hajós utca képéhez, ahol a korábbi években fektettek díszburkolatot a Dessewffy utcáig.

Elmondta, az elképzelések szerint a program egy úgynevezett PPP (magánbefektetők közcélokat szolgáló közreműködésével megvalósuló) beruházás keretében valósulna meg.
 
A parkolási gondokat egy másik beruházás, a Jókai tér alatt és a Nagymező utcában megépülő mélygarázs enyhítené – tette hozzá.

Az Opera-környéki átalakítás forgalomtechnikai tervezése már folyik, s amennyiben az érintett közreműködők között a tárgyalásokon megállapodás születik, úgy még idén elkezdődhet a sétálóutca kivitelezése – mondta a VI. kerület polgármestere.

Címkék: archívum