Szerdától újra szól a Tilos Rádió

Szerdától ismét jelentkezik adásával az éterben és az interneten a Tilos Rádió, amely - végrehajtva a médiahatóság által kirótt szankciót - 25 napig nem működött.

Tóth Szabolcs, az adó szóvivője elmondta, a médium hangvétele és műsorstruktúrája nem változik, mivel az összes olyan változtatást, amire szerintünk szükség volt, korábban már megtették.

A Fővárosi Ítélőtábla korábbi döntését végrehajtva február 25-én éjféltől 25 napra “eltűnt” az éterből és az internetről a Tilos Rádió adása. Kovács Ágota, a rádió ügyvezetője akkor úgy nyilatkozott, hetekbe telt volna, mire megkapják írásban az akkor azonnal végrehajtandó ítéletet, ezért úgy gondolták, “minek ezt megvárni, essünk túl rajta”.

A Fővárosi Ítélőtábla napokkal a leállást megelőzően meghozott döntésében példátlan esetként észlelve és kirívóan súlyosnak minősítve a Tilos Rádió 2003 decemberi magatartását úgy foglalt állást: az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogszerűen döntött a műsorszolgáltatás harmincnapos felfüggesztéséről.

Az ORTT a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát egyes, 2003 decemberi műsorokban elhangzott keresztényellenes kijelentések miatt függesztette fel. A médiumot emellett hat hónapra kizárták a Műsorszolgáltatási Alap támogatásából és “utolsó figyelmeztetésben” részesítették.

Címkék: archívum