Megnyílt a CeBit

Csütörtökön Hannoverben a nagyközönség előtt is megnyílt a világ legnagyobb számítástechnikai vásárának nevezett CeBit. Az első nap az Asus bemutatta szuperlapos laptopját, az SAP pedig új német beruházásait jelentette be , de várhatóan vásár fő témája az internet alapú telefonálás lesz.

A nap során az Asus cég bemutatta 2 és fél centi vastag kétprocesszoros laptopját, amely meg is kapta a vásár formatervezési díját. Az IBM viszont bemutatta nanotechnológiával dolgozó chipjét, amely egy postai bélyegnyi felületen 25 DVD-re férő tartalmat képes tárolni.

A CeBit-re időzítette a vezető német számítástechnikai szolgáltató, az SAP azon bejelentését, hogy az idén mintegy 100 millió eurót áldoz új németországi beruházásokra. Ennek kapcsán legalább 600 új munkahelyet is teremt. Gerhard Schröder kancellár ehhez is kapcsolódva közölte a helyszínen: a CeBit-en nem tud olyan cégről, amelyik létszámleépítést fontolgat, ehelyett a munkalehetőségek fejlesztését tervezik. A kancellár reméli, hogy a számítástechnikai ágazat példáját mások is követik majd Németországban.

Címkék: archívum