Luxusapartman lesz a rózsadombi SZOT-szállóból

Százlakásos luxustársasház lehet a 15 éve félkészen a város fölé magasodó egykori Rózsadomb Hotel épületéből – írja Népszabadság.

Horváth Csaba, a II. kerület polgármestere szerint a beruházás akár már májusban elindulhat, és egy-másfél éven belül be is fejeződhet. Hangsúlyozta: a városrész az épületet körülölelő zöld domboldal megóvásában érdekelt, ezért – újabb épületek helyett – engedélyezné még egy emelet ráépítését.


Tudomásul kell venni, hogy a tulajdonos nem akarja lebontani az épületet, hiába nem tetszik a fővárosnak vagy a kerületnek – tette hozzá. Ezért az a cél, hogy a felújított épület illeszkedjen Budapest arculatába – mondta a polgármester.



Rózsadomb Hotel; Foto: MTI


A Fővárosi Tervtanács nem ért egyet az elképzeléssel, ezért legutóbbi ülésén másodszor mondott nemet az elképzelésre. A grémium véleménye azonban csak ajánlás, nem kötelező figyelembe venni.


Az, hogy luxuslakásokat alakítanak ki az épületben, önmagában még nem probléma. Az viszont már igen, hogy a hotel kéthektáros területét elzárják a nagyközönség elől – mondta a lapnak Eltér István, a tervtanács tagja, a Magyar Építész Kamara elnöke. Az elnök elfogadhatatlannak tartja, hogy “a városképben kellemetlenül megjelenő” torzóra még egy emeletet ráhúzzanak.

Az üresen álló épületet várhatóan Kunos Péter, az Agrobank egykori, börtönt is megjárt vezetője fogja egy nemrég megvett cégen keresztül hasznosítani.

Címkék: archívum