Először nyereséges az Axelero

Az Axelero Internet fennállása óta először nyereséges évet zárt. Tavaly adózás előtti eredménye 655 millió forint volt – jelentette be Szász Dániel pénzügyi vezérigazgató-helyettes.

Simó György vezérigazgató beszámolója szerint tavaly az árbevétel 7,8 milliárd forinttal haladta meg a 2003. évit, s 19,8 milliárd forint volt. Mindez a széles sávú internet, ezen belül főképp az ADSL terjedésének volt köszönhető.


Az idén az Axelero a bevételek növekedésénél a tavalyihoz hasonló 7 milliárd forint körüli bővülést tervez, továbbá azt, hogy a pénzügyi mutatók abszolút értékben és az árbevételhez viszonyítva is javulnak.


A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy az adózás előtti eredmény javulásában a szigorú költséggazdálkodás is szerepet játszott. A társaság több veszteséges üzletágát megszüntette. A 65 százalékos bevételnövekedés mellett a költségek csak 35 százalékkal emelkedtek, míg a személyi költségek nominálisan 5 százalékkal csökkentek.


Az internet-előfizetők száma tavaly 26,3 százalékkal emelkedett, s elérte a 251 ezret. Az Axelero piaci részesedése a széles sávú internet elérések területén 39 százalék, a betárcsázós eléréseké pedig 43 százalék volt, ezzel piacvezető.


Az ADSL ügyfélszám egy év alatt kétszeresére, 118 ezerre nőtt, az innen származó bevétel 10,4 milliárd forintot tett ki.

Címkék: archívum