SunSystems vállalatirányítási rendszerből vizsgáztak az Általános Vállalkozási Főiskola végzősei – A diákok igénylik a gyakorlati tapasztalatokat is biztosító tantárgyakat

2005. január 18., Budapest - Sikeresen zárult az Általános Vállalkozási Főiskola (ÁVF) 2004-es őszi félének kontrolling szakiránya, amelyen elsőként az iskola történetében a negyedéves hallgatók heti négy órás oktatást kaptak a SunSystems 5 vállalatirányítási rendszer működéséről.

Az LLP Budapest által díjmentesen nyújtott szemeszter végén, a főiskolások körében végzett értékelésből kiderült: a diákok rendkívül fontosnak tartják, hogy már az iskolában megismerhessék a vállalati folyamatokat irányító rendszereket, és hogy a munkaerőpiacra kerülésük előtt nagyobb informatikai tudást szerezzenek. Az érdeklődést mutatja, hogy a következő, szeptemberben induló kontrolling szakirányra máris háromszorosára nőtt a jelentkezők száma.

A vállalatirányítási rendszerekről szóló elméleti és gyakorlati oktatást az angliai Systems Union megoldásszállító partnere, az LLP Budapest vezető tanácsadója tartotta a hallgatóknak. A diákok az órákon átfogó képet kaptak a vállalatirányítási rendszerek és ezen belül a SunSystems 5 felépítéséről, sajátosságairól, felhasználási területeiről és működéséről.

„Meglepődve tapasztaltam, hogy a diákok ugyanolyan érdeklődőek voltak, akárcsak az “igazi” felhasználók. Azt gondolom, hamar felismerték, mennyire fontos, hogy a gazdasági élet leendő vezetőiként már most megismerhessék a később esetlegesen felmerülő üzleti problémákat és azok megoldásait” – mondta az oktatást tartó Becski Judit, az LLP Budapest vezető tanácsadója.

A szeminárium után az LLP felmérést végzett a diákok körében az új tárgy elismertségéről. Ebből kiderült, hogy a kurzust felvett diákok 56%-a ugyan látott már valamilyen vállalatirányítási rendszert, de még csak kevesen (3%) használták is azokat. 84%-uknak kifejezetten tetszett a megoldás és 76%-uk szívesen használná a jövőben is. Néhányuk szívesen tanulna többet a rendszerről, annak is főként az elemzési és riportolási lehetőségeiről. A SunSystems-et a főiskolások így jellemezték: rugalmas, sokféle igényt kielégítő rendszer, nagyon erősek az elemzési és riportkészítési funkciói, viszont összetettsége bonyolulttá is teszi a használatát. A diákok továbbá elismerően nyilatkoztak az LLP módszertanáról, mondván az elméleti és gyakorlati ismeretek megfelelő kombinációja átfogó képet adott a SunSystems rendszerről.

Böcskei Elvira, az Általános Vállalkozási Főiskola gazdasági igazgatója – és egyben a kontrolling szakirány felelőse szerint a vállalatirányítási rendszerek oktatása egyre fontosabb az oktatási intézményekben, és hozzátette: „Egy korszerű számviteli és pénzügyi szoftvermegoldás megismerésével a diákok szélesíthetik gyakorlati tudásukat, és növekszik esélyük az elhelyezkedésre is. Éppen ezért a főiskola tervezi a 2005-ös őszi félévben is a kontrolling szakirányon belül a SunSystems 5 rendszer oktatását, amelynek a feltételei még kidolgozás alatt állnak.”

A SunSystems vállalatirányítási rendszert ma már több mint 18000 vállalat használja világszerte, sőt a világ 50 legnagyobb vállalata közül 45 választotta ezt a megoldást. Magyarországon közel 100 meghatározó közepes és nagyvállalat, valamint államigazgatási intézmény alkalmazza a SunSystems-et ügyviteli folyamatai kezelésére.

###
Az Általános Vállalkozási Főiskola (www.avf.hu):
Az Általános Vállalkozási Főiskola 1996. szeptemberében kezdte meg működését. Létrehozója és támogatója, a Villányi úti Konferenciaközpont és Szabadegyetem Alapítvány. Az 1990-es évek első felében a Főiskolát létrehozó és támogató Alapítvány számos hazai és külföldi oktatási szervezettel, illetve fővárosi és vidéki egyetemmel, főiskolával működött együtt, azok oktatási, képzési feladatainak megoldásában. 1994. végén határozta el az Alapítvány kuratóriuma, hogy saját, önálló főiskolát alapít. 1996 nyarán a Főiskola állami elismerést kapott. Az első komplex záróvizsgákra, illetve diplomák átadására a 2000. évben került sor. Eddig kb. 1000 hallgató szerzett főiskolai szintű közgazdász végzettséget. A végzettek kb. 20%-a már a kiegészítő alapképzésben az egyetemi diploma követelményeit is teljesítette, illetve vannak olyanok, akik doktori (PhD) képzésben vesznek részt. A végzősök többsége – a diploma megszerzését követően rögtön – munkába állt, sikerült elhelyezkedniük a munkaerőpiacon.

Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com):
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepelnek a SunSystems ERP megoldás, a Microsoft Navision és a Microsoft Axapta vállalatirányítási rendszerek, a Pivotal CRM rendszere, az MIS üzletiintelligencia-megoldás, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Coswin karbantartás menedzsment, illetve a Fourth Shift termelésirányító rendszer. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Belgrádban, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában. Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a ShellGas (LPG), a Johnson & Johnson, az LNX Rt., a Roche, a KFKI Csoport, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk:
LLP Budapest, Paul Brigitta, indirekt marketing koordinátor (tel.: 412-2400, e-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com)

Címkék: Hírforrás