McAfee SecurityCenter a Dell asztali és noteszgépein

Az egyéni ügyfeleket és kisvállalati felhasználókat védő spyware-, vírus-, és spamellenes szoftverrel szállítja gépeit a Dell

A Dell és a McAfee együttműködésének keretében a Dell november 30.-tól a McAfee új SecurityCenterével felszerelve szállítja Dimension sorozatú asztali számítógépeit, és az Inspiron noteszgép családot. A gyárilag telepített biztonsági szoftvercsomag az egyéni ügyfelek és kisvállalati felhasználók gépeit védi majd az olyan nem kívánt programok ellen is, mint a kémprogramok, és az adware.

A Dell-lel szoros együttműködésben kialakított McAfee SecurityCenter csomag egyik legfontosabb eleme a McAfee VirusScan 2005, amely képes észlelni és eltávolítani az olyan nem kívánt, potenciálisan károkozó programokat is, mint a kémprogramok, dialer (betárcsázó) és reklámprogramok, és hatékony védelmet nyújt a vírusok, a levelező programférgek és trójai programok ellen. A csomag részét képezi továbbá a McAfee Personal Firewall Plus, a McAfee Privacy Service és a McAfee SpamKiller. Ezek az eszközök kifejezetten az adathorgász levelek (phishing), és a fondorlatosan, magukat neves cégektől érkező üzeneteknek álcázó levelek ellen védenek, amelyeknek az a célja, hogy rávegyék a címzettet személyes vagy banki adatainak megadására, hogy azonosító adatait ellopva a nevében tevékenykedhessenek.

Címkék: Hírforrás