Az APC hőteszt laboratóriumot nyitott – Egyedülálló szolgáltatási és kutatási lehetőségek az adatközponti technológiában

Budapest, 2004. december 2. - Az American Power Conversion (Nasdaq: APCC) (APC) bejelentette, hogy Koldingban (Dánia) megnyitotta új hőteszt laboratóriumát. A létesítmény célja olyan technológiák kifejlesztése, amelyekkel megoldhatók a manapság egyre nagyobb teljesítménysűrűségű adatközpontok és szervertermek égető hűtési problémái. Az APC azt reméli, hogy a jövőben minél több magyarországi ügyfél is megtekintheti majd az új létesítményt, s várhatóan intenzívebb és szélesebb körű párbeszéd alakul ki az APC szakemberei és hűtési, légkondicionálási problémákkal küszködő ügyfelei között.

Az APC által kifejlesztett InfraStruXure™ megoldás magában foglalja az adatközpontok és más létfontosságú informatikai alkalmazások tápellátását, rack-szekrényeit, hűtését, és szoftveres felügyeletét. A rendszer piaci bevezetése óta az APC jelentős újításokat hajt végre a hálózatok fizikai infrastruktúrájában alkalmazható megoldások terén. Ezáltal az APC a szakterület egyik leggyorsabban növekvő cégévé vált.
Az új hőteszt laboratóriumban tetszőleges méretű integrált hálózati fizikai infrastruktúra vizsgálható, és szimulálható bármilyen környezet, a kis szerverszobáktól a nagyobb adatközpontokig. A laboratórium alkalmas akár egyedi termékek, akár egy komplett integrált adatközpont vizsgálatára. A tesztlabor két helyiségében egyidejűleg vizsgálható a beltéri és a kültéri környezet, továbbá szimulálni lehet az adatközpontok működési paraméreteit: a légáramlást, a melegedést, a páratartalmat és a hűtést, valamint az álpadlós vagy álpadló nélküli szervertermeket.
„Új létesítményünk az adatközpontok és szervertermek hűtési problémáira kínál megoldást. Ez különösen fontos a szerverkonszolidáció és a fürtözés, a VoIP technológia, a tárolóhálózatok és a nagy teljesítménysűrűségű szerverek terén. Azt reméljük, hogy az új, modern létesítményünk várhatóan intenzívebb és szélesebb körű párbeszédet fog eredményezni mérnökeink és hűtési, légkondicionálási problémákkal küszködő ügyfeleink között.” – mondta Bíró Viktor, az APC közép- és délkelet-európai képviseleteinek regionális vezetője
A laboratórium lehetővé teszi a világ összes táphálózati feszültség típusán történő, valamint a különböző európai (Eurovent Certification 6/6) és észak-amerikai szabványok (ASHRAE) szerinti tesztelést. Ezen felül sokoldalú számítógépes szoftverével szimulálhatók és tesztelhetők az új termékek valamint adatközpont alaprajzán a tervezett elrendezés.

###

Az American Power Conversion (www.apc.com ):
Az 1981-ben alapított (a Nasdaq-on: APCC név alatt jegyzett) American Power Conversion piacvezető a globális és teljeskörű, az infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító megoldások terén. Az APC olyan integrált termékeket és szolgáltatásokat kínál az otthoni felhasználók és a vállalatok részére, amelyek javítják bármilyen méretű érzékeny elektronikai berendezés, kommunikációs és ipari berendezés és informatikai hálózat rendelkezésre állását és teljesítményét. A West Kingstonban (Rhode Island) székelő APC 2003. december 31-én zárult pénzügyi évében 1,46 milliárd dollár forgalmat ért el, és szerepel a világ legsikeresebb vállalatait felsoroló Fortune 1000, a Nasdaq 100 és S&P 500 listán.

Amennyiben bővebb információt szeretne kapni az APC-ről és annak megoldásairól, látogassa meg honlapunkat: www.apc.com, vagy hívja a (1) 487-6220-as telefonszámot.

További információk:

Helli Tibor
APC Magyarország Kereskedelmi Képviselet
1123 Budapest, Alkotás u. 53. „C” épület, II. em.
Tel: +36 (1) 487 6220, Fax: +36 (1) 487 6230
E-mail: tibor.helli@apcc.com


Címkék: Hírforrás