Romániába költöztetheti francia üzemét az Electrolux

Miután az Electrolux bejelentette, hogy elköltözteti francia gyárát, a román sajtó szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy új tűzhelygyártó üzemet a romániai Tordán nyissa meg.

Egyelőre hivatalos dokumentum nem született a termelés Romániába helyezéséről, de Kolozs megye állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat a céggel 40 hektárnyi terület biztosításáról a Brassó és Bors között tervezett – 2012-ig megépítendő – autópálya mellett.

Az Evenimentul zilei című lap utalt arra, hogy az Electrolux néhány napja jelentette be egy franciaországi gyára bezárását és azt közölte, hogy a termelést olcsóbb bérköltségű országba helyezné át.

Az idei első kilenc hónapban az Electrolux Romania 3,2 milliárd lej (75 ezer euró) forgalmat ért el, 14 százalékkal többet, mint a tavalyi első kilenc hónapban.
 
Az Electrolux a múlt hónapban jelezte, hogy az idén a tavalyinál kisebb lesz a nyeresége az acél drágulása és a kemény árverseny miatt. A cég korábban már az Egyesült Államokban és Svédországban is zárt be gyárakat. Ugyanakkor tervei szerint új gyártó egységeket is üzembe helyez alacsonyabb bérű országokban, így Magyarországon és Lengyelországban.

Címkék: archívum