Hogyan fizessünk alacsony költségen bérfejlesztést?

A nagy cégek már régóta használják a béren kívüli juttatás formáját, amit legtöbbször teljesen adó- és járulékmentesen fizetnek a munkavállalójuk számára. Ennek talán a legegyszerűbb, és legkönnyebben felhasználható formája az Önkéntes Kölcsönös Önsegélyező Pénztár.

Az Önkéntes Kölcsönös Biztosítő Pénztárak létezése a rendszerváltás után jött létre, miután a Magyar Állam rájött, hogy ki kell vonulnia központosított szociális ellátások területéről. Ezért többek között a Magyar Állam létrehozta az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárak rendszerét az 1993 évi XCVI. törvényben.

Az Önkéntes Kölcsönös Biztósítópénztárak az állami szociális rendszereket kiegészítő, azok mellett működő nonprofit szervezetek. A szolgáltatásaikat a tagság és munkáltatóik önkéntes befizetéseiből finanszírozzák. Az ilyen befizetéseket vállaló pénztártagot és munkáltatóját az állam különböző kedvezményekben részesíti az egyébként befizetendő adókból. Így oda tudja visszajuttatni az elvonást, ahol ténylegesen és igazoltan a legjobb helye van.

Önkéntes Önsegélyező Pénztár:
A pénztártag szociális helyzetét figyelembe vevő szolgáltatások nyújtása a tagnak a tag, és vagy munkáltatója befizetései alapján.
A legmobilabb megoldás a szolgáltatások és adókedvezmény igénybevételére. Havi szinten jut többletbevételhez a dolgozó, mert a munkáltató a befizetendő SZJA-ból azonnal a dolgozójának fizeti ki a kedvezmény összegét.

A munkaadói támogatás mértéke:
A csak Önkéntes Önsegélyezőpénztári befizetés mértéke havonta a bruttó minibálbér mértéke (jelenleg 53 000.- Ft), mely SZJA mentes bevétel a tagnak, és a TB alap nem növekszik.
Ha az Önkéntes Önsegélyezőpénztári befizetéseken kívül van Önkéntes Egészségpénztári befizetése, akkor a befizetés mértéke havonta a bruttó minibálbér (jelenleg 53 000.- Ft), mely SZJA mentes bevétel a tagnak, és a TB alap nem növekszik.

Címkék: Hírforrás