A Fidesz szerint folyik a “lopakodó privatizáció”

Az ellenzéki párt szerint számos jel utal a "lopakodó privatizációra": a fővárosi önkormányzat a csütörtöki nap folyamán akar dönteni a Szent Imre Kórház területén lévő termálkút és az ahhoz tartozó földterület magánosításáról - közölte Mikola István ellenzéki politikus, volt egészségügyi miniszter.

Mikola István a nagyobbik ellenzéki párt egészségügyi egyeztető fórumának vezetőjének közlése szerint az egészségügyi intézményekkel, az önkormányzatokkal szemben olyan “finanszírozási technikákat” használnak, hogy rákényszerüljenek a privatizációra. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Szent János Kórház csődbe ment, annak igazgatója már le is mondott. Kijelentette: sorban állnak a gazdasági vállalkozások, “fenik a fogukat a rendkívül értékes ingatlanra”.

A Schöpf-Mérei kórházból lombikbébiközpontot, magánklinikát akarnak csinálni, és ehhez már meg is tették a szükséges lépéseket – fűzte hozzá.

A Fidesz ezért, arra kéri a kormányt és az önkormányzatokat, hogy a december 5-i népszavazásig ne tűzzenek napirendre az egészségügy magánosításával kapcsolatos kérdéseket.

Mikola István kifogásolta, hogy a kormány “játszadozik a költségvetéssel” és számos egészségügyi tételt zárolt annak érdekében, hogy ezeket a pénzeket jövőre lehessen elkölteni és így többletet lehessen kimutatni az egészségügyben. A sajtótájékoztató végén Mikola István köszönetet mondott azoknak a kárpátaljai magyaroknak, akik a magyarországi vérhiány hallatán átjöttek a határon és vért adtak.

Címkék: archívum