Zöld Béka-díjat kapott a Dreher

A Dreher Sörgyárak Rt. nyerte el a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég Zöld Béka környezetvédelmi díját - jelentette be Reiniger Róbert, a Deloitte Rt. környezetvédelmi üzletág vezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a 2001-ben alapított, korábban csak Közép-európai Környezeti Jelentés-díj néven futó pályázatra környezeti vagy fenntarthatósági jelentést készítő közép-kelet európai vállalatok jelentkezhettek.

A zsűri a pályázatok elbírálásakor azt vizsgálja, hogy a cég a publikált környezeti jelentésében a profilhoz mérten milyen környezeti hatásokra tér ki, milyen részletes adatsort közöl és milyen a dokumentum külleme.

“Szempont továbbá a környezetvédelmi menedzsment színvonala, a cég ügyfélkapcsolati rendszere és a környezetvédelmi ráfordítások aránya is a kiadásokon belül” – tette hozzá.

A Zöld Béka-díjért zajló megmérettetésen második helyezést ért el a Matáv Rt. és a Budapesti Erőmű Rt., harmadik helyen a Magyar Villamos Művek Rt. végzett.

A pályázó cégek között szerepelt továbbá az Audi Hungaria Motor Kft., a BorsodChem Rt., a British American Tobacco Hungary, a Csepeli Erőmű Rt., az Opel Magyarország Autóipari Kft., a Tetra Pak Rt. és a Tiszai Vegyi Kombinát Rt.

Reininger Róbert kitért arra, hogy Magyarországon több európai uniós tagországgal ellentétben a tőzsdei és egyéb nagyobb cégeknek sem kötelező egyelőre környezeti jelentést készíteniük a vállalat környezeti tevékenységének bemutatására.

“Egyre több társaság ismeri fel ugyanakkor, hogy zöld elhivatottságuk demonstrálása gazdasági előnyökkel járhat” – mondta. Becslése szerint Magyarországon 15-20 olyan vállalat működhet, amely évente elkészíti környezeti jelentését.

Címkék: archívum