Bush stábja bejelentette az elnök győzelmét

Az elnök kabinetfőnöke szerint Bush olyan előnyre tett szert, melyet nem tud behozni a demokrata elnökjelölt. Bush még szerdán nyilatkozatot tesz közzé, amelyben időt akar adni Kerrynek, hogy "elgondolkodjon az eredményeken".

Bush elnök kabinetfőnöke, Andrew Card közép-európai idő szerint szerda délben úgy nyilatkozott: Bush döntő előnyre tett szert 286 elektori szavazattal, és ohiói előnyét sem lehet behozni.


Card egyben bejelentette, hogy Bush elnök a nap folyamán nyilatkozatot tesz, addig időt akar adni kihívójának, John Kerry demokrata párti szenátornak, hogy “elgondolkodjon az eredményeken”. A kabinetfőnök Bush elnök hívei előtt nyilatkozott egy a Fehér Háztól néhány száz méterre lévő épületben.


Ohióban egyelőre vitatott a verseny kimenetele. Bush a voksok 96 százalékának összesítése alapján 125 ezer szavazattal vezet. Egy tanácsadója, Dan Bartlett szerint a hivatalban levő elnök győzött Ohióban, Kerry és választási törzse azonban nem fogadja el ezt. Ohióban több tízezer postai úton leadott voks, és több mint százezer ideiglenes szavazat vár összeszámlálásra.

Címkék: archívum