Radisson SAS Birdland Resort Golf Classic Grand Tour – Final

A golfszezon végének közeledtét jelzi, hogy a Bükfürdő-i Birdland Golf & Country Club-ban október 2-3 között rendezték meg a kétnapos Radisson SAS versenysorozat döntőjét.

Nagy várakozás övezte a versenysorozat döntőjét, ahol több mint félmillió forint értékű szponzori ajándékok vártak gazdára. A Radisson SAS Birdland Resort & Spa jóvoltából az éves értékelés alapján számított győztesek egy hosszú hétvégére kaptak meghívást az 5 csillagos szállodába, míg további értékes díjakat vehettek át a Coca-Cola, Ballantine’s, Mister Magazin és nem utolsó sorban a GolfDigest Hungary jóvoltából.

Radisson SAS Birdland Resort Golf Classic Grand Tour – Final

A golfszezon végének közeledtét jelzi, hogy a Bükfürdő-i Birdland Golf & Country Club-ban október 2-3 között rendezték meg a kétnapos Radisson SAS versenysorozat döntőjét.

Nagy várakozás övezte a versenysorozat döntőjét, ahol több mint félmillió forint értékű szponzori ajándékok vártak gazdára. A Radisson SAS Birdland Resort & Spa jóvoltából az éves értékelés alapján számított győztesek egy hosszú hétvégére kaptak meghívást az 5 csillagos szállodába, míg további értékes díjakat vehettek át a Coca-Cola, Ballantine’s, Mister Magazin és nem utolsó sorban a GolfDigest Hungary jóvoltából. Ezúton is köszönjük minden szponzorunknak az idei évi támogatását.

A verseny első napja rögtön egy meglepetéssel és pályacsúcs beállítással kezdődött. Az idei évben 18. életévét betöltő Skripek Richárd fantasztikus teljesítménnyel par alatt 2 ütéssel, azaz összesen 70 ütéssel teljesítette a 18 szakaszok Championship golfpályát, mely egyben pályarekord szintet is jelent (Richárd mellett a másik pályacsúcstartó is Bük-i tanítvány, Wilheim István). Böndicz Gergő 73 ütéssel, míg Nagy Gergely 74 ütéssel szorosan Richárd nyomába szegődött.

A második nap nagy izgalmakat tartogatott, mivel a két éllovas Bük-i junior azonos eredménnyel zárta a két napot Böndicz Gergő (73, 71 = 144), Skripek Richárd (70, 74 = 144). Richárd az első kilenc szakaszon +3-at játszott, azonban később formába lendült és -1-el teljesítette a második 9 szakaszt. Egyenlő ütésszám esetén a versenyszabályzat kimondja, hogy a játékosoknak szétütéssel kell eldönteni az 1. helyet. A play-off-ra délután 4 órakor került sor. Mindkét fiatalon látszódott a feszültség, mely 1-1 ütésükön mérhető is volt. A hirtelen halál szabályai szerint kihirdetett play-off negyedik! szakaszán dőlt csak el a küzdelem Skripek Richárd javára, aki mind a négy szakaszt par-ból teljesítette, míg ellenfele a 4 szakaszon hibázva bogey-t játszott.

A döntő győzelem ellenére a bruttó kategória élén már nem történt változás, így Böndicz Gergő nyerte a juniorok közötti bruttó kategória első helyét, míg felnőttek között az egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Bradley James Benneth diadalmaskodott. Nettó férfi „A” kategóriában Hauer Péter végzett az első helyen, aki 1 verseny kivételével minden fordulóban szorgalmasan gyűjtötte a pontokat. Férfiak küzdelmének B kategóriájában (HCP 18-36 között) is az utolsó forduló dupla pontszáma döntött és a Kremstal Golf Club tagja, az osztrák Weichselbaumer Josef 336,2 ponttal nyerte kategóriáját.

Seniorok között Heinzs Kittel-t ugyancsak az utolsó fordulóban szerezett győzelmével előzte meg Juhász Sándor, aki 483,5 ponttal vehette át a Grand Tour győzteseinek járó kupát. Nagy örömünkre szolgál, hogy a női mezőny az idei évben 19 játékosra bővült ki (13 magyar játékossal!). A kategória győztese mindössze 11 ponttal megelőzve Palotásné H. Zsuzsát Fodor Krisztina lett, aki egyébként a döntőben mindkét napon meghirdetett longest drive győztese is lett. Juniorok között a nettó verseny győztese Böndicz Gergő lett, aki toronymagasan 130 ponttal verte meg a mezőnyt.

Címkék: Hírforrás