Kivár a Manchester United kérője

A Manchester United (MU) mindezidáig nem kapott végleges ajánlatot Malcolm Glazertől a labdarúgó klub megvásárlására. A klub vezetése kijelentette megértik hogy a befektető még fontolgatja a világ leggazdagabb sportegyesületére teendő vételi ajánlatát.

Az angol Premier League-ben szereplő klub tudomása szerint jelenleg nem folynak a tárgyalások Glazer és a cég legnagyobb jelenlegi legnagyobb tulajdonosai, az ír versenyló tulajdonosok, John Magnier és J.P. McManus között – erősítették meg a Reuters értesülését.

Az igazgatótanács tudomásul veszi, hogy a Glazer-család tovább gondolkodik a Manchester United-ben lévő részesedésükkel kapcsolatos opciókon, beleértve az ajánlattétel lehetőségét is – áll a 15-szörös bajnokcsapatnak a Londoni Értéktőzsdéhez eljuttatott nyilatkozatában.

A MU részvényeinek árfolyama csütörtökön meredeken esni kezdett, miután a Reuters arról számolt be, hogy megszakadtak a tárgyalások a MU 19,2 százalékos csomagját kezében tartó – és az NFL-ben játszó Tampa Bay Buccaneers-t is birtokló – Glazer és a két ír között. McManus és Magnier a klub részvényeinek 28,9 százalékával rendelkezik, így kulcsfontosságú szerepük van bármilyen felvásárlás sikerességében.

Az adóssággal nem rendelkező MU egyike a világ leismertebb márkáinak; marketing lehetőségei miatt az elemzők már régóta felvásárlási célpontként beszélnek róla. A 126 éves klub vezérszurkolói azonban aggódnak amiatt, hogy egy esetleges felvásárlás csökkenthetné befolyásukat.

A Manchester United nyolc mérkőzés után a 2004/2005-ös bajnokság negyedik helyén áll.

Címkék: archívum