Jó szezont zárt a Velencei-tó

A Velencei-tó környékén nőtt a vendégéjszakák száma a 2004-es turisztikai idényben. Örömteli egyúttal, hogy csökkent az ismertté vált bűncselekmények és a személyi sérüléssel végződő balesetek száma - hangzott el a szezonértékelő sajtótájékoztatón, Agárdon.

A Központi Statisztikai Hivatal előzetes tájékoztatása alapján Fejér megyében a vendégéjszakák száma 9,4 százalékkal, míg a vendégek száma 8,4 százalékkal emelkedett.

A tapasztalatok szerint csökkent a német turisták száma, ugyanakkor több vendég érkezett Hollandiából és Dániából – mondta Hetyei Veronika, a Gárdonyi Tourinform Iroda vezetője.

Sándor Miklós, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója elmondta: az idegenforgalmi szezonban a rendőrkapitányság területén minimálisan csökkent a személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési balesetek száma. A tavalyi néggyel szemben az idén egy volt halálos kimenetelű, hétről nyolcra nőtt a súlyos sérüléssel végződő, ugyanakkor eggyel csökkent 13-ról 12-re a könnyű sérülést eredményező balesetek száma.

A vízi rendészeti szabályok betartását három hajó legénysége ellenőrizte a Velencei-tavon – tette hozzá az alezredes. Az idei nyár tapasztalatai szerint javult az állampolgári fegyelem ezen a területen, hiszen negyedével csökkent a feljelentéssel járó szabálysértések száma. Vízbe nem fulladt senki az idén, míg mentésre 23 alkalommal került sor.

Címkék: archívum