Bush és Kerry utolsó tévévitája

Az amerikai elnökjelöltek utolsó tévés vitáján Bush szélsőséges liberális politikusnak nevezte Kerryt, aki a szenvedők cserbenhagyásával vádolta őt.

A harmadik, utolsó televíziós összecsapás az arizonai Tempe városában az Arizonai Állami Egyetem aulájában volt. Az első felmérések szerint Kerry szerepelt jobban.

A nyugodt, ellenfele szavait időnként gúnyos mosollyal nyugtázó massachusettsi szenátor az alapvetően belpolitikai kérdéseknek szánt vitának rögtön az elején azzal vádolta szemmel láthatóan ideges ellenfelét, hogy elkapkodta az iraki háborút, a szövetségeseket eltaszította és Amerika ezért ma kevésbé biztonságos, mint lehetne.

Bush elnök hangsúlyozta, hogy átfogó terve van a terroristákkal való leszámolásra és ehhez erős vezetőre van szükség, amely ott veszi fel a harcot a terroristákkal, ahol éppen vannak.

Kerry Busht tette felelőssé azért, hogy Amerikában ma kevesebb munkahely van, mint hivatalba lépésekor, és 5 millió ember veszítette el egészségügyi biztosítását. Az elnök viszont megrögzött liberálisként jellemezte ellenfelét, akinek hitvallása az adóemelés és a befolyt adópénzek elköltése.

John Kerry megerősítette, hogy elnöké választása esetén visszavonja a Bush által nyújtott adókedvezményeket azoktól az amerikaiaktól, akiknek éves jövedelme meghaladja a 200 ezer dollárt. Az elnök azzal vágott vissza, hogy Kerry nem fogja betartani az ígéretét megválasztása esetén és mindenkinek növekedni fog az adóterhe.

Címkék: archívum