Szervezeti átalakulás lesz a Pénzügyminisztériumban

Átalakul a Pénzügyminisztérium (PM) szervezete, többek között erősítik az adózással foglalkozó szakmai apparátust, új önálló főosztály foglalkozik majd az állam és a magánszféra együttműködéseivel.

A változásokról a pénzügyminiszter, Draskovics Tibor csütörtökön tájékoztatta a minisztériumi dolgozókat. A szervezeti átalkulás keretében létszámleépítést is bejelentett a PM. 

A változás célja, hogy a tárca apparátusa a jelenleginél kisebb létszámmal, a korábbinál hatékonyabb módon, és kisebb költséggel lássa el feladatait.

A minisztérium számottevően erősíti a közgazdasági tervezői, elemzői munkát, az adózással foglalkozó szakmai apparátust annak érdekében, hogy jelentős nemzetközi kitekintéssel rendelkezzen.

Önálló főosztály foglalkozik majd az állam és a magánszféra együttműködésével, az így megvalósuló fejlesztésekhez kapcsolódó tárcafeladatokkal, a kodifikációs munka szakmai kontrolljával.

Megszűnik ugyanakkor az önálló infrastruktúra és vállalkozásszabályozási és az élelmiszergazdasági főosztály. Ezek az egységek más szervezeti formában működnek tovább.

A szervezeti átalakulás révén a minisztérium a jelenleginél 60 fővel kisebb létszámmal látja el feladatait.

Címkék: archívum