Tovább estek az olajárak

Szerdán a New York-i árutőzsdén tovább ment lefelé a nyersolaj ára, a korai kereskedésben a novemberi szállítású amerikai könnyűolaj hordója előbb 61 cent, nem sokkal később már 86 cent árcsökkenést jelzett keddi záró árához képest és ezzel 51,65 dolláron állt.

Már az elektronikus kereskedés is jelentős, szerdán 84 centes árcsökkenést hozott, a kontraktus kevesebb mint két napon belül csaknem 3 dollárral olcsóbbodott.

Az ár csökkenése mögött a mérséklődő kereslettel kapcsolatos várakozások állnak, elsősorban a Nemzetközi Energiaügynökség részéről. Az amerikai tartalékok friss heti adatát a szokásos szerda helyett csütörtökön adja ki az illetékes washingtoni hivatal.

Londonban a nemzetközi olajtőzsdén szerdán a Brent ármozgása mintául szolgált a kereskedésbe délután lépő New Yorknak: a novemberi szállítású északi-tengeri olaj ára 80 centtel maradt el előző napi záró árától ekkor és 48,80 dollár volt a hordónkénti ár. Nem sokkal később a Brent árvesztesége 91 cent volt, a hordónkénti ár pedig 48,69 dollár. Szerdán még 51,50 dolláros árat is mértek a kontraktusnak.

Címkék: archívum