Országos hálózatot épít az MFB

Tizenkilenc megyeszékhelyre kiterjedő országos hálózatot alakít ki a Magyar Fejlesztési Bank Rt. (MFB) - jelentette be szerdán Egerben, az állami tulajdonú pénzintézet vezérigazgatója.

Az MFB ily módon kívánja közelebb hozni hitelprogramjait, a magyar vállalkozásokhoz – közölte Czirják Sándor, amikor felavatta a pénzintézet egri képviseletét.

Elmondta: a kormányzat szándékai szerint az MFB tőke- és hitelprogramokkal segíti a magyar vállalkozások versenyképességét, az uniós támogatások hatékony felhasználását.

Az idén már 100 milliárd forintnyi hitelt nyújtottak a vállalkozásoknak, és a bank kormány által elfogadott közép távú terve szerint, a következő esztendőkben évente 100-150 milliárd forint hitel kihelyezésével segítik a magyar gazdaság fejlődését.

Czirják Sándor hangsúlyozta, hogy a kereskedelmi bankokkal szemben, amelyek 3-5 évnél hosszabb futamidőre nem hiteleznek, az MFB-től 15-20 éves lejáratú hiteleket is lehet kapni, jelenleg 6,5 százalékos kamatra.

Mint mondta, ennek ellenére számos szolgáltatásukat, az előzetes várakozásokkal szemben nem használják ki az ügyfelek.

Példaként említette az úgynevezett projektkiegészítő hitelt, amelyet egyes támogatott beruházások önrészének fedezetére vehetnek igénybe az önkormányzatok, vállalkozások.

Közlése szerint, az országos hálózat – amelynek kiépítése november 5-én fejeződik be – éppen azt a célt szolgálja, hogy népszerűsítse termékeiket és az ügyfelek közvetlen információkhoz juthassanak az általuk kínált lehetőségekről.

Az MFB Rt. mérlegfőösszege egyébként az elmúlt évben 533 milliárd forint volt, az idén pedig 610 milliárd forintos mérlegfőösszeggel számol a pénzintézet.

Címkék: archívum