Bush-Kerry: egyenlő esélyek

John Kerry behozta lemaradását és pillanatnyilag egálban van George Bush-sal, vagyis mindkettőjükre egyforma arányban voksolnának az amerikaiak.

A CNN televízió, az USA Today című lap és a Gallup vasárnap hozta nyilvánosságra a közös közvélemény-kutatása eredményeit és eszerint a két jelöltre a szavazatok 49-49 százaléka, jutna. A maradékot Ralph Nader a független jelölt vinné el.

A regisztrált, azaz bejegyzett szavazók körében végzett felmérés szerint Bush jobban áll, a megkérdezettek 49 százaléka reá voksolna, Kerry mellett pedig 47 százalékuk döntene.

Egy nappal korábban szombaton Newsweek című hetilap közölt egy másik közvélemény-kutatást, egy másik intézetre hivatkozva, annak az adatai szerint a Kerry-Edwards párosra a megkérdezettek 49 százaléka voksolna, 46 százalékuk pedig továbbra is Bush és csapata mellett döntene.

Közben folytatódik teljes gőzerővel a választási kampány, és új tévéreklámokat is bedobtak a jelöltek. Bush reklámja azon a Kerry kijelentésen viccelődik, miszerint az amerikai megelőző katonai akciót úgymond globális tesztnek kellene megelőznie, vagyis ki kellene kérni a világ vezető hatalmainak, országainak a véleményét. A Kerry-csapat sem marad adós, Bush alul maradt a tévévitában és most hazugságokat mond róla – hirdeti a demokraták reklámfilmecskéje.

Címkék: archívum