A mobilosok többsége nem látja át a tarifacsomagokat

A mobiltelefon-használók több mint kétharmada, akik újratölthető kártyás rendszerben telefonálnak, hovatovább képtelenek eligazodni a szolgáltatók által kínált tarifadzsungelben, és átláthatóbb tarifákat várnak.

A Tchibo-konszern megbízásából az ENS közvélemény-kutató intézet által végzett felmérésből kiderül, hogy az általános tarifabőségben a nők háromnegyed részének, a férfiak felének nehéz kiigazodnia.

Az 523 résztvevővel – a 29-59 éves korosztályból – végzett vizsgálat szerint a kártyás rendszert használók 80 százaléka készülékével csupán telefonálni szeretne, a divatos MMS (Multimedia Messaging Standard) szolgáltatás – amellyel fotók, és zene is küldhető – a legtöbb mobilhasználó számára egyáltalán nem fontos, sőt a tarifarendszer megértésében egyenest zavaró.

A felmérés szerint a megkérdezettek 80 százaléka már használ mobiltelefont, 16 százalék ebből újat venne. A felmérésben részt vevők 18 százaléka továbbra sem akar mobilkészüléket használni. A megkérdezett mobilhasználó közül 60 százalék szerződéses mobilelőfizető, 40 százalék használ újratölthető kártyát.

Címkék: archívum