Négy új áruházat nyit idén az OBI

Az év végéig négy új áruház megnyitásával piacvezetővé válhat a német Tengelmann vállalatcsoport tulajdonába tartozó OBI barkácsáruház-lánc Magyarországon - mondta Reiter László a cég magyarországi vezetője.

A tíz éve Magyarországon működő áruházlánc árbevétele a 2004. április 30-án zárult üzleti évben 34,3 milliárd forint volt, ami az otthonfejlesztési piacon nem biztosította a piacvezető pozíciót – közölte, hozzátéve: az év végéig tervezett négy új áruház megnyitásával – Dunaújvárosban, Szolnokon, a budapesti Savoya Parkban és Tatabányán – az OBI forgalma jelentősen bővül.

Reiter László elmondta, hogy a tatabányai beruházás értéke eléri a 2,5 milliárd forintot. Az új épületben a korábbi négyszeresén, 6400 négyzetméteren zajlik csütörtöktől az értékesítés.

Szólt arról is, hogy a kereslet átrendeződése miatt az OBI áruházakban a jövőben jóval nagyobb hangsúlyt kapnak a kertészeti cikkek, amelyek a tatabányai áruházban a teljes eladótér 25 százalékát foglalják el.

Bencsik János polgármester közölte, az OBI nem kapott adómentességet az önkormányzattól, a német áruházlánc letelepedése a városnak évente tízmilliós nagyságrendű adóbevételt jelent majd.

Az összforgalom 73 százalékát a németországi, 27 százalékát a külföldi áruházak adták, ez az arány megegyezik az egy évvel korábbival. Az OBI áruházakban tavaly több mint 170 millió vásárló fordult meg.

Címkék: archívum