Baja cáfolja Kulcsár vallomását

Baja Ferenc minden alapot nélkülözőnek nevezte a brókerbotrány fő gyanúsítottjának, Kulcsár Attilának a Magyar Nemzet című lapban közreadott vallomását. Baja Ferenc sajtóközleményben cáfolta a megjelent vádakat.

Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal MSZP-s politikai államtitkára baráti kapcsolatot tartott fenn Kulcsár Attilával, akitől több tíz millió forintot vett át – jellemzően éjszaka – egy, az Újpesti rakpart 1. szám alatt lévő lakásban – állította a bróker az ügyészségen tett vallomásában. A szóban forgó összegek nem köthetők a bankbotrányhoz, azok Kulcsár állítása szerint a Synergon-ügylettel vannak összefüggésben – jelent meg a Magyar Nemzet hétfői számában.  

A miniszterelnöki hivatal politikai államtitkára regagálva a megjelent állításokra sajtóközleményt jutattot el a FigyelőNethez, mely közleményben hangsúlyozza, hogy semmilyen hatóság nem kereste meg őt az álbróker által említettekkel kapcsolatban. Hangsúlyozza, büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy minden alapot nélkülöz a lapban, hitelesnek feltűntetett, Kulcsár Attilának az Ügyészségen tett vallomása.

Baja egy hosszú börtönbüntetéssel fenyegetett személy által kitalált történet újabb fejezetének nevezi a Kulcsár által elmondottakat. Továbbá szerinte a Magyar Nemzet Kulcsár Attilából igaz embert gyárt, míg az állítólagos vallomásában megnevezettek: a vádhatóság képviselői, ismert politikusok, köztisztviselők, és magán személyek válnak igaztalanná.

A vallomás hitelességéről a független magyar bíróságnak van joga dönteni – reagált közleményében az államtitkár.

Címkék: archívum