Mol: irány a lengyel tőzsde

A Mol Rt. kezdeményezi részvényeinek bevezetését a Varsói Tőzsdére - közölte az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint a Mol Rt. pénteken kérelmet nyújtott be be a lengyel tőzsdei felügyelethez, hogy regisztrálják a Molt mint nyilvános társaságot Lengyelországban. A nyilvánosrészvénytársasági státusz előfeltétele a Mol részvények bevezetésének a Varsói Tőzsdére.

A Mol a BorsodChem után a második magyar tőzsdei vállalat, amely kérelmezi részvényeinek bevezetését a Varsói Tőzsdére. A Mol-részvények bevezetésének időzítése függ a jóváhagyási folyamattól, amely általában 6-8 hetet igényel, valamint a társaság végső döntésétől. A tőzsdei felügyelet döntését követően a Mol fontolóra veszi saját részvényei egy részének értékesítését, hogy elősegítse a lengyel intézmények befektetését és a kereskedést a helyi piacon.

A bevezetést követően a Mol részvényekkel a régió egyik legnagyobb és leginkább likvid tőzsdéjén lehet majd kereskedni. A bevezetés lehetővé teszi a lengyel befektetők részére portfólióbefektetéseik diverzifikálását azáltal, hogy az árbevétel alapján Magyarország legnagyobb társasága és Közép-Kelet Európa egyik vezető integrált olaj- és gázipari társasága válik elérhetővé számukra – áll a közleményben.

A Mol közleménye megerősíti: a Budapesti Értéktőzsde továbbra is a Mol részvények elsődleges piaca marad. A Mol GDR-okatemellett a Luxembourgi Értéktőzsdén is jegyzik és az értékpapírokkal kereskednek a londoni nemzetközi rendszerben, az International Order Book-ban (IOB).

Címkék: archívum