Késik a kormány az adótörvények benyújtásával

Egy hét haladékot kapott a kormány az adótörvények benyújtására - tudta meg a Népszabadság. Hamarosan döntenek a "szatyoradó" sorsáról is.

Az eredeti elképzelések szerint már hétfőn be kellett volna terjeszteni a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot, ám ez elmaradt. A javaslatot mára várták, ám a kormány újabb halasztást kért és kapott a T. Háztól – jövő hétfőig, esetleg szerdáig.

A legalább egyhetes csúszás valamivel szorosabb ütemű parlamenti tárgyalást kíván: a jogszabályt november elejéig el kell fogadnia a parlamentnek. Adótörvények ügyében egyedül a kihirdetés határideje jelent korlátot – írja a szerdai Népszabadság.

A kormány várhatóan a “szatyoradóról” is tárgyal, vagyis a környezetvédelmi termékdíjszabályok módosításáról. A kérdés: vessenek-e ki nagyobb terheket az élelmiszerek csomagolására – a sörösdobozokra, az üdítőspalackokra és a bevásárlószatyrokra. A környezetvédelmi tárca szerint csak így lehetne meggátolni, hogy a hulladék elárassza az országot. A tervet az agrár- és a gazdasági tárca is ellenzi.


 

Címkék: archívum