Párizs-Budapest légijáratot indított a FeDex

A FeDex Express légi expressszáru szállító párizsi székhelyű európai elosztóközpontjából heti négy légijáratot indított Budapestre.

A keddi budapesti hivatalos bejelentetés alkalmával Michael Muehlberger, a közép- és kelet-európai régió ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a magyarországi partner a Flying Cargo Kft. A FeDex 1992 óta van jelen Magyarországon, most a forgalom bővülése miatt döntöttek a légijárat indításról.

Antje Schütt-Fahrenkrog, a közép-és kelet-európai régió alelnöke a megcélzott magyarországi piaci részesedést nem kívánta közölni, mondván, hogy a FeDex-et a globális szempontok vezérlik. A Magyarországra irányuló forgalom ösztönzi majd az innen induló szállítmányok számának növelését – tette hozzá.

A Magyarországon jelen lévő négy meghatározó légi expresszáru szállító közül a FeDex – nemzetközi hálózatának köszönhetően – napon belül a legkésőbbi időpontban tudja felvenni a küldeményt.

A Flying Cargo Kft. a múlt év júniusában vette át a FeDex Express magyarországi képviseletét – tájékoztatta az MTI-t Pfiszter János ügyvezető igazgató. Az izraeli érdekeltségű Flying Cargo több százezer eurót ruházott be. Jelenleg 63 darabos járműflottával rendelkezik és havonta 15 ezer darab csomagot szállít el.

A FeDex a világ legnagyobb légi expresszáru szállítója, amely elsősorban a dobozos küldeményekben erős. A cég 465 repülőgépből álló saját flottája a második legnagyobb a világon. A FeDex több mint 42 ezer földi szállítójárművel rendelkezik és 136 ezer embert foglalkoztat, naponta több mint 3,1 millió küldeményt kézbesít 215 országban.

Címkék: archívum