Pert vesztett a McDonald’s

Az amerikai McDonald's Corp. gyorséttermi lánc végleg elvesztette Szingapúrban azt a jogi csatát, amelyet egy élelmiszeripari társaság ellen indított, amely termékeit olyan nevekkel forgalmazta, mint "MacNoodles", "MacTea" és "MacChocolate".

A világ legnagyobb éttermi hálózata azt állította, hogy a szingapúri bejegyzésű Future Enterprises Pte Ltd. lemásolta a McDonald’s szabványát, amikor 1995-ben bejegyeztette termékeit. A keresetet egyszer már áprilisban is elutasította a Legfelső Bíróság, de a McDonald’s fellebbezett.

“A McDonald’s dollármilliókat költött a márka kialakítására, és a Mc’-előtag azonnali felismerésére” – mondta el a céget képviselő ügyvéd, Davinder Singh, még mielőtt a bíróság kihirdette volna ítéletét.

A Future Enterprises jogászai azt állították, hogy a “MacNoodles”, a “MacTea” és a “MacChocolate” nem hasonlít a McDonald’s-ra. A szingapúri termékeket sasos logó alatt árulják, nagyáruházakban valamint meleg ételeket is árusító boltokban kínálják. “Nincs lehetőség az összekeverésre; a jelölés megjelenésében, hangzásában és elveiben is eltér” – nyilatkozta a cég egyik jogásza, Tan Tee Jim.

A McDonald’s-nek 119 országban lévő több mint 30 ezer éttermében naponta csaknem 50 millió vásárlót szolgálnak ki; Szingapúrban a cégnek 129 étterme működik.

Címkék: archívum