Baja cáfolja, hogy kapcsolatban állt volna Kulcsárral

Baja Ferenc hétfőn az MTI megkeresésére cáfolta, hogy korábban üzleti vagy ügyfélkapcsolatban állt volna a K and H bankkal vagy Kulcsár Attilával, a K and H Equities több milliárdos sikkasztással gyanúsított volt befektetési tanácsadójával.

A Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára közleményben reagált a napokban a sajtóban napvilágot látott információkra.

“Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy semmilyen minőségemben sem a K&H bankkal, sem annak vezérigazgatójával, sem Kulcsár Attilával (sem pedig a cég és egyéb érdekeltségükkel) nem álltam, nem állok üzleti és ügyfélkapcsolatban sem”- áll a Baja Ferenc által jegyzett dokumentumban. Közölte: visszautasítja a “minden alapot nélkülöző”, hivatali vesztegetéssel kapcsolatos állításokat is. Tájékoztatása szerint a bankvezetőkkel a cégek egészségpénztári szolgáltatásáról, önkormányzati és európai uniós projektek finanszírozásáról, valamint az EU-kampányban való esetleges közreműködésükről tárgyalt. A tárgyalások nem vezettek eredményre, azóta a (K and H) bankkal, annak vezetőivel a kapcsolatom megszűnt – közölte.

Baja Ferenc szerint “minden más állítás és sejtetés hamis”, ezért hiba lenne politikai vitát folytatni arról az ügyről, aminek tisztázása a rendvédelmi szervek, az ügyészség és az igazságszolgáltatás feladata. Közölte azt is: minden esetben, amikor valaki sejtetéseket állításként fogalmaz meg, jogi lépéseket kezdeményez.

A Magyar Nemzet pénteki számában Demeter Ervin (Fidesz) úgy nyilatkozott: nyilvánosságra kellene hozni, hogy politikus-e, akinek a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal gyanúja szerint Kulcsár Attila, a K and H Equities sikkasztással gyanúsított volt brókere kenőpénzt adott. A lap szerint az ellenzéki képviselő azzal indokolta álláspontját, hogy a brókerbotrányban eddig számos MSZP-s politikus érintettségére derült fény.

Gyurcsány Ferenc kormányfő-jelölt szerint a lapban megjelent, a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vizsgálatainak eredményét kiszivárogtató cikk fokozza az emberek gyanúját az ügyészi szervezet politikai befolyásoltságával kapcsolatban. Tóth Károly szocialista országgyűlési képviselő pénteken azt mondta: nem járható út, ha a Legfőbb Ügyészség az ellenzéken keresztül “üzengetve” szivárogtat ki találgatásoknak alapot adó részinformációkat a Kulcsár-üggyel kapcsolatban. “A Legfőbb Ügyészség és az ügyészségi nyomozó hivatal jó lenne, ha abbahagyná az üzengetéses játékot. Ha tényleges információi vannak, akkor nem az ellenzékkel összejátszva, részinformációkat kiszivárogtatva, ezzel találgatásokra alapot adva történnének az ügyek az állítólagos Kulcsár-vallomás ügyében” – mondta.

A Népszava szombati számában megjelent: Kulcsár Attila védője, Zámbó Gyula nem cáfolta, hogy Baja Ferenc neve szerepelt a több milliárdos sikkasztással gyanúsított volt befektetési tanácsadó egy hivatali vesztegetéssel kapcsolatban tett vallomásában. A Magyar Nemzet hétfői számában az áll: A kancellária politikai államtitkára egy Kulcsárnak tulajdonított határidőnapló tanúsága szerint (…) hétszer találkozott a brókerrel, ebből négyszer az alkusz lakásán. A cikk írója ugyanakkor hozzáteszi: informátorai szerint a Baja Ferenccel kapcsolatos híradás “dezinformáció”.

Címkék: archívum