Magyarországon a Szerbiában zaklatott magyar család

Átlépte Röszkénél délelőtt a határt a szabadkai Sötét család, a határőrök a Belügyminisztérium Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalának szegedi igazgatóságára kísérték a családot, ahol jelenleg is folyik a meghallgatásuk - mondta a hivatal munkatársa.

“Kollégáim Szegeden, a hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságán azt tudakolják a családtól, hogy valójában mit is szeretnének. Eddig nincs információm arról, hogy menedékjogot kértek volna” – tette hozzá Daragó Réka.

A napokban a zaklatásokat elszenvedett vajdasági család egyik tagja az MTI-nek azt nyilatkozta: elindulnak Magyarországra, ahol politikai menedékjogot kérnek.

László, az édesapa, Szlavica, az édesanya, Denisz, a fiú, akit többször is megvertek már, és Klementina, a 13 éves kislány egy német rendszámú gépkocsival érkeztek a határállomásra. Az őket szállító jármű később visszatért Szerbia-Montenegróba.

A családfő kérésére a határőrség egy szolgálati gépkocsit biztosított a számukra, amely a bevándorlási hivatal helyi kirendeltségéhez szállította őket – tájékoztatott a hivatal egyik neve elhallgatását kérő munkatársa. Közlése szerint a család Röszkén nem adta be a menedékjogi kérelmet.

A Sötét családot Mádl Ferenc államfő is meglátogatta háromnapos, csütörtökön befejeződött szerbia-montenegrói látogatása során.

Címkék: archívum