László Csaba lemondott herendi posztjáról

László Csaba lemondott a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. elnöki tisztségéről és igazgatósági tagságáról 2004. szeptember 15-i hatállyal - közölte a cég az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a lemondás indoka, hogy László Csaba munkaviszonyt létesített olyan cégnél, amely kizárja, hogy más társaságnál igazgatósági pozíciót töltsön be.

A Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatósága úgy határozott, hogy a 2004. október 19-i, stratégiával foglalkozó közgyűlése után választ új igazgatósági elnököt választani.

László Csaba, volt pénzügyminisztert márciusban választották a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. igazgatóságának elnökévé, a cég rendkívüli közgyűlésén az ÁPV Rt. és az egyik festőüzem dolgozói javasolták az igazgatósági tagságra.

A volt pénzügyminisztert utóbb a Hitelgarancia Rt. ez év április 27-ei éves rendes közgyűlésén is beválasztották az igazgatóságba, egyúttal a társaság tulajdonosai hozzájárultak ahhoz, hogy továbbra is megtartsa a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. igazgatóságában az elnöki tisztét.

Címkék: archívum