Tizenötmillió eurós japán beruházás Ercsiben

Kapacitásnövelő és új termék gyártását szolgáló beruházásként 15 millió eurós költséggel új gyártósort állított munkába, bővítve ercsi üzemét az autóalkatrészeket készítő Musashi Hungary Ipari Kft.

A 100 százalékos japán tulajdonú cégnél a közelmúltban befejezett beruházás eredményeként 3 ezer négyzetméterrel, 10 ezer négyzetméterre bővült az üzem területe. Az új épület egy része raktár, a többi helyre újabb gépeket telepítenek majd be.-mondta el Gulyás Krisztina a cég pénzügyi igazgatója.
“Az új gyártósor munkába állításával nem csak a termelési kapacitást sikerült megnövelni, de lehetővé vált egy új termékcsoport, az Audi gépkocsikhoz készülő lengőkarok gyártásának megkezdése is” – tette hozzá a pénzügyi igazgató.

A 2000-ben 12 millió euró törzstőkével létrehozott vállalkozás ercsi üzemében készülő vezérmű tengelyek és lengőkarok teljes egészében neves, külföldi autógyárakban találnak vevőre.

A kapacitásnövelés és az új termék bevezetésének eredményeként a tavalyi, 12 millió eurós forgalmának mintegy 30 millió euróra növelését tervezi a cég – közölte Gulyás Krisztina.

Az új beruházás megvalósításával párhuzamosan nőtt a dolgozók létszáma is: míg egy éve 60-70-en dolgoztak a cégnél, mostanra 280-ra nőtt a létszám, és az év végére várhatóan eléri a 300-at.

Címkék: archívum