Létrejött a Magyar Távmunka Szövetség

Az elkövetkező két évben Magyarországon mintegy százezer új távmunkahely létrehozását prognosztizálják a szakemberek, amely a kimutatások szerint mintegy 100 milliárd forint beruházást jelent.

Augusztus 27-én tartotta alakuló közgyűlését a Magyar Távmunka Szövetség. Az eseménynek a Budapesti Műszaki Főiskola adott otthont.

A Szövetség célja, hogy ismeretterjesztéssel, a távmunkával elérhető gazdasági előnyök bemutatásával, szakinformációkkal és üzleti szemléletű modellekkel segítse e gazdaságserkentő foglalkoztatási forma elterjedését.

A Szövetség koordinátori szerepet kíván betölteni a gazdasági szereplők, a gazdaságpolitika irányítói, illetve a témában érintett civil és szakmai szervezetek között, és be kíván kapcsolódni a távmunkát érintő törvényi szabályozás munkálataiba is. A tagok szakmai érdekképviselete mellett szeretne részt vállalni a nemzeti távmunka stratégia kidolgozásában és végrehajtásában. Nemzetközi közvetítőkön keresztül pedig elősegítené a magyar távmunkavállalók bekapcsolódását a nemzetközi gazdasági életbe.
A Szövetség tagjai sorába várja mindazon cégeket és szervezeteket, amelyek tevékenységükből adódóan érdeklődnek a távmunka iránt.

A gazdasági kutatások szerint a távmunka munkaszervezési módszertana hatékonyságnövelést és költségcsökkentést tesz lehetővé a gazdasági szervezetek számára. Az információs társadalom célkitűzéseivel összhangban pedig a kormányzat és az EU is pályázatokkal, stratégiai programokkal támogatja ennek a ma még kevéssé alkalmazott foglalkoztatási módnak az elterjedését.

Címkék: archívum